وزير نيرو در ديدار با نمايندگان استان خراسان رضوي :درصورت تخصیص اعتبار، مشكل آب بيش از 5 میلیون روستايي خراسان رضوي طي دوسال حل مي شود

مهندس "حميد چيت چيان" وزير نيرو در ديدار با استاندار و نمايندگان مردم استان خراسان رضوي در مجلس شوراي اسلامي و جمعي از مسئولان اين استان تاكيد كرد، با همكاري نمايندگان مجلس با وزارت نيرو و ...

 

 مهندس "حميد چيت چيان" وزير نيرو در ديدار با استاندار و نمايندگان مردم استان خراسان رضوي در مجلس شوراي اسلامي و جمعي از مسئولان اين استان تاكيد كرد، با همكاري نمايندگان مجلس با وزارت نيرو و تخصيص اعتبار 10هزار ميليارد ریالی براي سال 93 در بودجه آب وزارت نيرو،‌ طي دوسال مشكل آب پنج ميليون روستايي در استان خراسان رضوي حل خواهد شد.

وزير نيرو با اشاره به اينكه بيشتر نگراني ها در رابطه با استان خراسان رضوي، مسايل مربوط به آب اين استان است گفت: موضوع آب نه در خراسان رضوي، بلكه در كل كشور اصلي ترين مسئله اي است كه پيش روي ماست.

وي ادامه داد: اينكه در زمينه آب و استحصال آب در كشور اقدام های اساسي صورت گرفته است اصلاً جاي ترديد نيست و در 30 سال گذشته اقداماتي كه درخصوص استحصال آب انجام شده به اقرار مراجع بين المللي نمونه بوده و بايد توجه داشت كه وضعيت كنوني فقط براي كشور ما نيست بلكه در تمام دنيا اين مشكل وجود دارد.

چيت چيان در ادامه افزود: با توجه به منابع علمي، مديريت منابع آب در دنيا چهار مرحله داشته است. در مرحله اول مرحله فراواني آب بوده كه هر كس به ميزان نياز خود از جريان طبيعي آب در طبيعت استفاده مي كرده است ولي با افزايش جمعيت و توسعه كشاورزي و شهر نشيني و توسعه صنعت كار به جايي رسيده كه جريان طبيعي آب در طبيعت پاسخگو نبوده، لذا براي احداث تاسيساتي كه بتواند آب را براي مصارف مورد نياز تامين كند اقدام شده است.

وي افزود: در حال حاضر چندين دهه است كه اين مرحله نيز در اغلب كشورهاي دنيا به اتمام رسيده و مرحله سوم كار آغاز شده است. در مرحله سوم ساخت تاسيسات جديد قادر به تامين منابع آب جديد نيست بنابراين تنها راه حل موجود براي حل اين مشكل مديريت در مصرف است.

وزير نيرو در ادامه با تاكيد بر اينكه كل مصرف آب شرب پنج درصد از ميزان تقاضا را در برمي گيرد و سه درصد براي صنعت و 92 درصد براي مصارف كشاورزي استفاده مي شود تاكيد كرد: براي برون رفت از اين چالش چنانچه 10 درصد در مصارف كشاورزي صرفه جويي كنيم مي توانيم بيشتر از كل مصرف مكمل آب در شرب و صنعت، منابع آب جديد براي شرب و صنعت تامين كنيم.

وي ادامه داد: فشار بيش از حد براي ساخت سد و بند جديد خيلي كارساز نيست و عمده كاري كه مي توانيم انجام دهيم تكيه بر روي مديريت مصرف مخصوصا در بخش كشاورزي است .

چيت چيان با مقايسه مصرف آب در جمهوري اسلامي ایران و فلسطين اشغالي گفت: در فلسطين اشغالي سهم سرانه هر فرد ساكن در اين كشور يك نهم ميزان آب تجديد شونده سرانه يك نفر ايراني است و با اينكه اينها به ازاء هر نفر یک نهم مردم ايران آب در اختيار دارند اما به نحوي كشاورزي را سازماندهي و مديريت كرده اند كه با توليد محصولات خود، پاسخگوي عمده قسمتي از نيازهاي كشورهاي اروپايي هستند.

وزير نيرو يادآورشد: اقدام به مديريت مصرف در بخش كشاورزي به معناي كاهش محصولات كشاورزي نيست بلكه به اين معناست كه با استفاده از آب كمتر محصولات كشاورزي بيشتري را توليد كنيم. وي در مورد نحوه سازماندهي اين كار گفت :چنانچه برنامه ريزي صحيحي انجام گيرد، با مديريت در سطح بالاي كشور مشكلات مربوط به آب حل خواهد شد.

وزير نيرو اضافه كرد: وزارت كشاورزي نيز بايد نقش خود را در اين مورد ايفا كند و در هيات دولت تصميم گرفته شده است تا اين موضوع به بهترين شكل ممكن حل شود.

وي با بيان اين مطلب كه در طي چهار دولت گذشته فقط هفت بار جلسه شوراي عالي آب تشكيل شده است افزود: در اوايل مهرماه سال جاري اولين جلسه شوراي عالي آب برگزار شد و بنا داريم جلسات شوراي عالي آب همه ماهه با حضور رئیس جمهور يا معاون اول ايشان برگزار شده و هماهنگي هاي لازم درخصوص برون رفت از اين چالش كه دنيا نيز با آن درگير است انجام پذيرد.

شايان توجه است كه قبل از سخنان وزير نيرو، استاندار و نمايندگان مردم استان خراسان رضوي در مجلس شوراي اسلامي در خصوص مشكلات آب در اين استان نقطه نظرات خويش را بيان كردند.

 

کد خبر: 562
  تاریخ خبر : 1392/08/01
 746
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 58
  • بیشترین بازدید همزمان : 1991
  • بازدید امروز : 9,455
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 10,675,551
  • آخرین به روزرسانی : 1405/07/30 13:32:35
  • شناسه IP شما : 216.73.216.25

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : مشهد، بلوار خیام، نبش خیام جنوبی 35
  • کدپستی : 9185916196
  • تلفن : 05131335
  • فاکس : 05137613008
  • پست الکترونیکی : info[at]khrw.ir
  • پیامک : 30006394
  • تلفن گویا : 31435