بازدید مدیر و کارشناسان امور آب درگز از قنات قصبه گناباد

مدیر و کارشناسان امور آب شهرستان درگز از قنات قصبه گناباد بازدید کردند.

 به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، در این بازدید احمد تمامگر رئیس اداره منابع آب گناباد با اشاره به برنامه‌های توسعه ‌ای این مجموعه گفت: این محدوده، شامل راه‌های دسترسی، مسیر بازدید گردشگران، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، موزه آب و مرکز آموزش قنات‌شناسی خواهد بود تا بازدیدکنندگان بتوانند با مفاهیم علمی و فرهنگی نظام قنات آشنا شوند.
وی همچنین اظهار کرد: قنات قصبه تنها یک منبع آب نیست، بلکه به عنوان یک میراث زنده فرهنگی و آموزشی، فرصت بی‌نظیری برای توسعه گردشگری پایدار در گناباد محسوب می‌شود. پروژه‌های گردشگری این قنات در مقطع کنونی در همان محدوده ۲۰۰ هکتاری متمرکز شده‌ تا ضمن رعایت ملاحظات حفاظتی، تعامل سازنده میان گردشگری و حفاظت از بنا ایجاد شود.
قنات قصبه گناباد ساخته حیرت انگیز دست بشر و نمادی از هم نوایی بشر با طبیعت است. 
این قنات به طول سی و سه کیلومتر، از دو رشته اصلی به نام های قصبه و دولاب تشکیل شده است‌ که مجموعا 427 میله چاه دارد. حفر کانالی بدین عظمت با ژرفنای بیش از سیصد متر و حجم افزون بر 73 میلیون متر مکعب خاکبرداری در عمق 300 متری ، آن هم بدون کمترین خطا در مسیر یا شیب بندی از زمان هخامنشیان، یک شاهکار بی نظیر در سراسر جهان است. این قنات شگفت انگیز که تاریخ آن حداقل به 2250 سال پیش باز می گردد یکی از پر آب ترین قنات های ایران بوده و کمیت آب آن تقریباً در تمام طول سال ثابت است. آب این قنات در گذشته تا 34 کیلومتری شمال مظهر آن منتقل می شده و سطح وسیعی از اراضی کشاورزی را سیراب می کرده است.
خبرنگار: مهین اعتمادی فر

 

کد خبر: 6123
  تاریخ خبر : 1404/12/09
 10
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 64
  • بیشترین بازدید همزمان : 1991
  • بازدید امروز : 9,432
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 10,675,528
  • آخرین به روزرسانی : 1405/07/30 13:32:35
  • شناسه IP شما : 216.73.216.25

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : مشهد، بلوار خیام، نبش خیام جنوبی 35
  • کدپستی : 9185916196
  • تلفن : 05131335
  • فاکس : 05137613008
  • پست الکترونیکی : info[at]khrw.ir
  • پیامک : 30006394
  • تلفن گویا : 31435